Nowy numer

 International Journal of Food Sience and Bioprocessing jest kontynuacją czasopisma Nauki Inżynierskie i Technologie

Wydawnictwo: Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Rok wydania: 2016
Numer wydania: 1(1)
ISSN: 2451-4144
e-ISSN:
Liczba stron: 107
Format: B5
Oprawa: miękka

Otwarty dostęp CC BY-NC-ND 3.0 PL

Znaczenie gorzkich aktywnych biologicznie związków żywności w prewencji chorób
Autor: Joanna Bodakowska-Boczniewicz, Zbigniew Garncarek


Wpływ dodatku mikrokapsułkowanych ekstraktów z łuski cebuli na wybrane właściwości pieczywa pszennego
Autor: Anna Czaja, Mateusz Gertchen, Dorota Wyspiańska, Anna Czubaszek


Ocena informacji przekazywanych konsumentów na temat obecności alergenów
Autor: Dorota Derewiaka, Emilia Sobieraj, Beata Drużyńska, Jolanta Kowalska, Rafał Wołosiak, Marta Ciecierska, Ewa Majewska


Makulatura – pochodzenie, przerób, wykorzystanie
Autor: Magdalena Fietz


Ocena spożycia ryb przez studentów uczelni o różnych profilach kształcenia
Autor: Sławomir Kula, Maria Śmiechowska


Interesująca monografia naukowa pt: Meat Quality – genetic and environmental factors
Autor: Andrzej Janicki